Ikkunoiden ja parvekeovien uusiminen

Case 3

Kohde: As Oy Kanttorinkallio, 1980-luvun alkupuolella valmistunut kerrostalo Jyväskylässä.

Toimenpide: Ikkunoiden ja parvekeovien uusiminen

 

Parvekeovien ja ikkunoiden vaihtoiän lähestyessä taloyhtiön putkiremontissa valvojana toiminutta yritystä pyydettiin hoitamaan myös ikkunoiden kilpailutus. Saatujen tarjousten hintahaitari oli kuitenkin niin laaja ja kallis, että taloyhtiö päätti vaihtaa valvojaa ja otti yhteyttä Insinööritoimisto Kompassiin, joka kilpailutti urakan uudelleen.  

Kompassin henkilökunta tarttui ilomielin haasteeseen. Tarkan mitoituksen ja oikean muotoilun lisäksi tarjouspyynnöissä otettiin huomioon ajankohdat sesongin ulkopuolella. Kilpailutuskierros toikin jopa odotettua paremmat tulokset ja remontin hinta laski lähes puoleen alkuperäisen kilpailutuksen alimmasta tarjouksesta.  

Ennen remontin aloittamista asukkaille järjestettiin yhteinen infotilaisuus. Paikalla oli Kompassin sekä urakoitsijan lisäksi myös ikkunoiden toimittaja. Toimijoiden esittäytymisen ohessa asukkaat pääsivät tekemään tarkentavia kysymyksiä liittyen muun muassa käytännön toteutukseen.  

Itse remontti sujui aikataulussa ja pysyi budjetissa. Suunnitteluvaiheessa huomioitu purkutöiden toteutus vauhditti töiden sujumista ja haitta-aika asunnoille jäi todella lyhyeksi. Hyvin sujuneen vaihto-operaation lisäksi myös modernit, lattian rajaan asti laskeutuvat isot parvekeikkunat ovat keränneet kiitosta asukkailta. Niin ikään ajantasainen tiedottaminen urakan vaiheista ja asukkailta vaadittavista toimenpiteistä toimi koko urakan ajan erinomaisesti.  

Ota yhteyttä