Linjasaneeraus

Case 1

Kohde: Elementtirakenteinen, 1970-luvulla valmistunut kerrostalo Jyväskylässä.

Toimenpide: Linjasaneeraus

 

Jyväskylän Keltinmäessä sijaitsevan elementtirakenteisen kerrostalon yhtiökokouksessa päädyttiin teettämään perinteinen linjasaneeraus. Suurelta osin alkuperäiskunnossa olevassa kiinteistössä oli kertynyt erilaista korjausvelkaa, joten laajempi saneeraus oli kaikin puolin järkevä ratkaisu.  

Hankesuunnitteluvaiheessa Insinööritoimisto Kompassi teki kohteesta perusteellisen alkuselvityksen ja kutsui myös potentiaaliset urakoitsijat rakennekatselmukseen. Huolellinen kohteeseen tutustuminen ennen tarjousten jättämistä antoi urakkalaskennan kannalta tärkeitä lisätietoja ja tämä heijastui asiakkaalle alempina hintoina tarjouskierroksella.  

Selvitystyön yhteydessä pohjaviemäri videokuvattiin ja sen todettiin olevan hyvässä kunnossa. Pohjaviemärin rauhaan jättäminen säästi aiemmin saneeratun saunaosaston rakenteiden purkamiselta, eli tästäkin koitui taloyhtiön osakkaille taloudellista hyötyä.  

Keskeinen osa Kompassin toteuttamaa hankesuunnittelua on asukkaiden ja osakkaiden kanssa keskustelu. Järjestetyissä infotilaisuuksissa asukkaat ja osakkaat saivat mahdollisuuden kysellä mieltä askarruttavia asioita ja ilmaista pelkojaan isoa projektia kohtaan. Insinööritoimisto Kompassin asiantunteva tiimi onnistui avaamaan projektin vaiheita ja tulevien toimenpiteiden taustoja siinä määrin, että ennen itse remontin alkamista taloyhtiössä vallitsee suhteellisen levollinen ja luottavainen tunnelma.  

Suunnittelutyön valmistuttua remontti aloitettiin joulukuussa 2018. Urakka valmistui heinäkuussa 2019. Kohteen toteutuneet kustannukset olivat alle 500€ per asuinneliö ja asumishaitta neljä viikkoa per huoneisto. Tiettävästi vastaavaan ei ole Suomessa pystytty.

Ota yhteyttä